Alexanderteknik träning qigong taiji

Alexanderteknik träning qigong taiji

Alexanderteknik och Qigong

Under början av 80-talet gick jag kvällskurser med Gudrun Gylling, dansaren som var pionjär med att lära ut TaiChi (Yangstilen) i Göteborg. Det var också genom henne som jag kom i kontakt med Alexanderteknik.

I början på 90-talet träffade min man och jag Qigongläraren Michael Tse, i England. Vi gick en kurs och tyckte så mycket om det han lärde ut att vi bjöd honom till Göteborg för att hålla kurser regelbundet under 16 år. Under tiden blev vi också instruktörer i Vildgåsens Qigong, som är ett fantastiskt rikt rörelsesystem för smidighet och hälsa.

Sedan några år nu tränar jag TaiChi (Chenstilen) igen, hos Shaolin Kulturcenter.

För mig har det därför blivit naturligt att ha med mig Alexanderteknikens tänk och riktningar i vad jag än tränar. Det hjälper mig att fungera och röra mig som en helhet, vilket gör all rörelse mer sammanlänkad och koordinerad.
(Idag pratas och skrivs det mycket om fasciaträning. Läs mer om Bill Myers och hans upptäckter om fascians betydelse för hur kroppen fungerar i Anatomy Trains).

Min man Stefan Eekenulv och jag har genom årens lopp haft kurser tillsammans. Då förenar vi några av de bästa kunskaperna från Öst och Väst. Alexanderteknik och Qigong är en oslagbar kombination.

Vi planerar och kommer att erbjuda fler kurser med fokus på både Alexanderteknik och Qigong.

du kan läsa mer om Vildgåsens Qigong här

bilref: charlein-gracia-674047-unsplash

______________________________________________________
Barbro Olsson     0733 – 38 30 25     barbro@alexandertechnique.se
Events     Kurser     Blogg     Facebook     Instagram     Twitter     LinkedIn