Alexanderteknik praktisk ergonomi  rörelse

Glädjen att röra sig med lätthet!

Alexandertekniken hjälper dig att återinlära, så att du på ett naturligt sätt använder din kropp och hela dig själv i fritt flöde.
Så som du gjorde som barn. 

Alexandertekniken hjälper människor att hitta hälsa, välmående och flöde i livet.
Tekniken är också ett kraftfullt instrument för att utveckla sin kreativitet och sin potential.

Jag har under de år som jag drivit mitt företag Equilibrium och undervisat Alexanderteknik, mött väldigt många människor i olika åldrar, från förskolebarn till pensionärer. Alla med vitt skilda intressen, sysselsättning och arbeten.

Alexandertekniken har i mer än 100 år hjälpt människor över hela världen att få ett hälsosammare, roligare och lyckligare liv.
De har fått hjälp med att stanna upp och tänka efter. De har fått med sig kunskap och redskap för att kunna reagera, tänka och utföra aktiviteter på nya sätt.

För många betyder det att slippa onödig spänning och smärta i kroppen, att fysiskt få bättre balans, stark rygg och vacker hållning.
För andra betyder det att hitta ett inre lugn och att kunna hantera stress.

När det gäller att göra aktiviteter på ett nytt sätt har det t ex fört med sig bättre löpartider, att rösten håller och blir bättre för den som sjunger, att en häst plötsligt gör det ryttaren vill, att man fått beröm av sin yogalärare, att kunna sitta framför skärmen utan att få ont i ryggen, att hantera stress när man står på scen, att sätta egna gränser, lyfta tyngre, föda barn utan smärtlindring

Alexandertekniken hjälper dig att medvetet återinlära, något som du kunde och gjorde som barn. Att använda dig själv som en helhet, i frihet och flöde. Kroppen styr efter gammal vana och minskar möjligheten att agera naturligt och tänka i nya banor.
Alexandertekniken lär dig att släppa gamla medvetna och omedvetna vanor, återta kontrollen och välja nya riktningar.

Du lär dig att släppa onödig kontroll, tänka friare och att återupptäcka glädjen av att röra dig med lätthet!


image ref: joshua-earle-63441-unsplash

______________________________________________________
Barbro Olsson     0733 – 38 30 25     barbro@alexandertechnique.se
Blogg     Facebook     Instagram     Twitter     LinkedIn